Klassisk gullash fra Ungarn.

Printer venlig version
Ungarsk gullash

Beskrivelse

Denne opskrift, der stammer fra Ungarn, er en klassisk ungarsk gullash opskrift. På ungarsk hedder retten næsten det samme, nemlig gulyás. I Ungarn spises gullasch ofte sammen med csipetke (klik på det følgende link for at finde vores opskrift på csipetke), der er en slags sammenklemte nudler, men det kan også sagtens spises sammen med brød eller kartoffelmos.

Klassisk ungarsk gullash er en rustik og velkrydret gryderet, der gør underværker på en kold vinterdag.

Ingredienser

600gOksekød (i 2x2 cm tern)
2spskOlie
2 Løg (hakket)
2fedHvidløg (hakket)
2 Gulerødder (i tern)
1 Pastinak (i tern)
2 Selleri blade (i tern)
1dåseFlåede og hakkede tomater
2 Grønne peberfrugter (i tern)
3 Mellemstore kartofler (i tern)
1spskUngarsk paprika pulver
1tskStødt kommen
1 Laurbærblad
1drysSalt og friskkværnet peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedningstid2 timer

Fremgangsmåde

1. Varm olien op i en gryde og steg de hakkede løg til de får en flot, gyldenbrun farve.

2. Drys løgene med paprikapulver under omrøring for at forhindre paprikaen i at brænde på.

3. Tilsæt oksekødsterningerne og sauter dem indtil de bliver hvide og får en smule brunlig farve.

4. Tilsæt hvidløg, stødt kommen, salt, peber og laurbærbladet. Tilsæt vand, så det dækker indholdet i gryden. Lad det simre ved svag varme i mindst 1½ time - gerne længere!

5. Efter ca. 1½ time tilsættes gulerødder, pastinak, kartofler, bladselleri og lidt mere vand og salt om nødvendigt.

6. Når grøntsager og kød er næsten færdigt tilsættes tomat og grøn peber. Lad det koge ved svag varme i yderligere et par minutter. Du kan også vælge at fjerne låget, hvis du ønsker en tykkere gullash.

7. Bring blandingen i kog og tilsæt csipetke dejen med mindre du foretrækker at spise din gullasch med brød eller kartoffelmos. Csipetke skal koge i ca. 5 minutter, før den er klar til servering.

Er det sød eller stærk

Er det sød eller stærk paprika der er jo langt fra det samme

Hej Det bestemmer du selv!

Hej

Det bestemmer du selv! Det afhænger af hvad du foretrækker :-) Personligt foretrækker jeg en stærk paprika.

Mvh

Rasmus

Udgiv indhold
EmediateAd